Wilmas egna kalas inbjudningar!

I vanlig ordning så är jag ute alldeles för sent i tid för att hinna pyssla fina inbjudnings kort till barnkalasen. Nu har jag en dotter som uppskattar hemmagjorda kalasinbjudningar väldigt mkt så det kändes trist att printa ut något från datorn. Wilma var pysselsugen så jag tog fram och förberedde så kunde hon själv göra inbjudnings korten.



Wilma är helt frälst i High school musical filmerna och jag hade dagen innan köpt present papper med just detta på. Så vad passade väl inte bättre....
Jag hade ett packe med färdig skurna kort som Wilma fick. Sen var det bara för Wilma att sätta sig och klippa ut motiven, vilket hon tyckte var jättekul. Hon hade ett himla sjå att välja vem av tjej kompisarna som skulle få vilket motiv bara. Jag har såna stämpel bokstäver från Fiskars som är sk clear stamps som man fäster på en plexi glas kloss och sen stämplar med. Det var perfekt för då kunde jag fixa det och sen var det bara för Wilma att stämpla. Sen har Wilma deckorerat korten med stämpel pennor (det ser ut som vanliga tusch pennor men när man tar av hatten så är det en liten mini stämpel) och sen använt såna rit-mallar (de är köpta från Tupper ware) och gjort mönster med tusch pennor.

Det var en minst sagt nöjd snart 8-årig tjej som traskade iväg till skolan med sina egenhändigt tillverkade inbjudnings kort i morse :)

kram Milla

Panik kalas kort som barnen fixar själva!

Jag skulle med Vilgot på kalas förra veckan och hade inte hunnit fixa något kalas kort till den blivande 3-åringen. Jag hade fått förhands info om att kalas killen tyckte mkt om film karaktären Blixten McQueen.

Jag brukar ha ett rätt stort lager med present papper i olika utföranden liggandes då mina kids går på rätt mkt barnkalas (fyra barn = många barnkalas). Jag brukar köpa present papper med figurer på som tex Blixten McQueen, barbie, spindelmannen osv. Dessa är ju perfekt att använda till att göra snabba kalas kort. I detta fall var det ju just Blixten som var idolen och jag råkade ha just ett sådant present papper i garaget. Nu är ju min minsta son kanske en aning liten att fixa eget kalas kort så jag fick göra det mesta själv, men Vilgot var mkt nöjd med resultate och hade lite svårt att lämna kortet i från sig.



En bit rött card-stock som bas, sen klippte jag ut motivet från present pappret och limmade på med vanlig limstick. Grattis har jag stämplat direkt på kortet och sen ritat en pratbubbla. 3 och år har jag också stämplat och Calle är dymo. Detta är ju helt klart något som en sex åring och kanske ännu yngre fixar att göra själv. Mina barn tycker att det är kul att just klippa ut motiv och limma. Sen är det ju bara att variera efter önskemål, tex prinsess motiv och ös på med glitterlim och prinsess kronor.  Det går ju lika bra att klippa ut motivet från en leksaks tidning eller annat om man inte har fina present papper.

kram


Pyssla med barnen!

Jag har gjort en ny kategori som heter just "pyssla med barn". Tänkte jag skulle lägga ut lite tips på lämpligt pyssel som man kan göra tillsammans med sitt/sina barn. För det är ju faktiskt något som jag är rätt så bra på :). Jag pysslar och knåpar rätt mkt ihop med mina kids. Om jag har försått det rätt så finns det rätt många päron som gärna skulle vilja pyssla tillsammans med sina älsklingar men känner att tiden inte räcker, barnen tröttnar fort eller nått annat som hindrar. Den erfarenheten jag har är att det gäller att hitta pyssel som passar barnets ålder och att inte hålla på för länge samt att inte ha så höga förväntningar. Tex så bör man inte köpa dyrt pyssel material för att sen stå och få ont i magen när man ser sin lille älskling klippa sönder ark efter ark med svindyra glittermärken. Leta runt på andra ställen än pyssel affärerna efter hobby material till barnen. Ikea har tex billigt färgat papper, Daniel köpte nyligen billigt kartong papper och glitterlim på Lidl, Ica maxi får ofta in partier med bra pyssel grejjor till barnen. Leksaksaffärerna kan också ha billigt och kul pyssel för barn.

Så min uppmaning till er alla pyssliga mammor (misstänker att jag har rätt få pappor som läser denna bloggen ;)) är att "Pyssla med barnen" för det är både roligt och givande. Jag är ju inte alls lek-mamman som helst ligger på golvet och kör bilar eller byter kläder på barbie dockorna. Men att sitta och klippa och klistra med barnen vid köks bordet medan jag dricker och kopp kaffe det gör jag mer än gärna.

Så håll utkik, tips kommer inom kort här på denna blogg :D

kram pysselmamman Milla

Julkort!



Ja, det blev visst en rejäl bunt till slut, jag som inte ens hade tänkt pysla julkort detta år. Bestämde mig sedan för att göra något enkelt, alla likadana. Men tillslut kom lusten och här är resultatet. Satsade dock på det rätt enkla för att hinna med.

Klicka på småbilderna så blir de större

  

  

  

  

  

Wilmas fina julkort:

Ville visa min dotters fina julkort som hon gjorde när barnen var hemma och var sjuka innan jul. Tyckte det var så himla fint.


RSS 2.0