Grattis Ludvig 11år!





På söndag fyller min största kille (eller fiss som det uttalas på franska) 11 år :O helt otroligt, hur fårt har det inte gått dessa elva åren. I dag efter att första chocken lagt sig sedan min syster Helena heeeelt oväntat dök upp utanför min dörr så pysslade jag detta kort.

Rubriken "Grattis" har jag ritat själv med tuschpennor, ska föreställa graffitti. Skylten har jag satt på 3D kuddar. I höger kanten har jag gjort hål och inne i kortet har jag satt ett rött papper så när kortet är stängt så ser man det röda igenom hålen. Det är lite svårare att scrappa "coola" kort till stora killar, men jag tycker jag lyckades rätt bra.

Nu ska jag njuta av att ha min syster här och det lär nog bli lite mer alster att visa här på bloggen antar jag....

kram Milla

Kalas kort!

På söndag ska Elliot gå på dubbel kalas, det är två killar i klassen som ska ha partaj i hop. Hade min kompis Camilla här på pyssel i dag och då passade jag på att göra två kort. Jag har låtit mig inspireras av det jättefina robot kortet jag fick av min syster för några dagar sen.





Det bidde två nästan identiska kort till killarna. Idén med pratbubblan stal jag helt från syrrans kort, tyckte det var så läckert.

Dags att sussa
kram Milla

Scrapping-marathon i Haninge!

Här kommer bilder på resultatet från vår pysselhelg:

LO nr. 1



Först ut blev en LO med Wilma.
Ramen kring fotot har jag klippt ut med mönstersax och på kanten har jag kladdat på lite glitterlim för att plocka upp det glittriga som finns i pappret. Rubriken är thickers.

LO nr. 2



"du har nyckeln till mitt hjärta"

 

En LO som jag scrappat efter en skiss, temat har jag knyckt från en LO som syrran scrappade för ett tag sedan. Jag har använt samma papper att klä trähjärtat med som nyckeln sitter på, skylten som rubriken är skriven på och textrutan. Textrutan har jag gjort själv genom att klippa kanten med mönstersax, linjera med brun penna och göra hål i kanten och sedan färga in kanterna. Tanken är att det ska se ut som en anteckningsblocks sida.

LO nr. 3



...blev en LO med Elliot som gör sin allra första läxan. Pappret hade jag sen innan, tyckte det passade så bra till temat. Ettan har jag skurit ut ur ett brunt cardstock, bokstäverna är chippboards i kartong som jag har färgat in med brun stämpeldyna, förutom A:et som jag klätt i samma papper som cirkeln är utskuren i. Jag har (mammas idé) skrivit lite tal i rutpappret för att bygga på läx-temat, självklart är talen rättade med röd penna :-D.

  

LO nr. 4



Ja, fanns det något annat att skriva på denna LO än just "söt när du sover".

LO nr. 5



"En liten kille full med BUS"...



LO nr. 6



My STAR.....
Ja, nu börjar jag väl snart bli en "riktig" scrappare... hittade detta fina papper mes stjärnor.... var ju såklart tvungen att göra en stjärn-LO :-D har dock inte riktigt kommit dit ännu att jag då först tar ett kort på sonen i hans stjärnbody.... men det kommer säkert :-D.
Hade ett så fint blått cardstock som jag använde som botten, hade dock inga matchande dekos men däremot en matchande stämpeldyna så jag färgade helt enkelt in bokstäver och knappar med min stämpeldyna. Har gjort en visuell cirkel som Helena säger att det heter....

 

LO nr. 7



"Vilgot och FILTEN" .... var ju såklart tvungen att göra en LO om Vilgots kära snuttefilt, det betyder ju ALLT för honom. Hade ett så fint papper med tåg på som fick bli temat på LO´n. Fotomattan har jag ritat konturern av ett tåg av i överkant som jag klippt ut (tack helena för idén), nederkanten har jag klippt med mönstersax, ska symbolisera tågets hjul.


Ja detta var vad jag lyckades knopa ihop under helgen, är ju ännu  nybörjarde på detta så ni får hålla tillgodo.

Kram Milla

Scrappinghelg hos syster Helena!

Förra helgen var det äääääntligen dags....Jag packade resväskan FULL med papper och scrappingprylar och hoppade på flygplanet till Stockholm. Åhh så jag hade längtat.... det var tid för våran scrappinghelg, på schemat stod scrapping, scrapping och åter scrapping. Åååå så roligt vi hade, det var inte lätt att packa väskan och åka hem igen efter de tre dagarna, sörjer ännu att det är över. Här kommer lite bilder från vår fantastiska helg.



Jag kom till syster redan på torsdag kväll så fredagen ägnade vi åt shopping. Såklart mestadels scrappingprylar som inhandlades på Papprika och Skapa å hobby, men jag hann faktiskt även med ett besök på Lindex och Polarn och Pyret. På fredag kväll kom mamma och syster Jenny över för en tjejkväll. Helena hade lagat en supergod lasagne. Sen skapade vi och biba:de (=bag-in-boxa) :-D. Jenny och mamma trollade fram ett helt gäng med vackra julkort medan Helena och jag fick till våra första LO´s.



Ja, så här blir det när man Bibbar och pysslar med sina systrar och mor :-D
Vi hade jättekul och det blev en super lyckad tjejkväll. Tack brudar/ Puss puss



Schhh, pyssel pågår.....



På lördag morgon anslöt min kära vän Åsa till vårat scrapping-marathon. Åsa chockade mig och syrran fulltsändigt när hon susade in och fullkomligt sprutade ur sig LO´s, vi bara gapade, hann lixom inte med i hennes tempo.



Pappa kom förbi en sväng och "knypplade" (ja han kallar det så) lite med oss.



Milla i sjunde himlen.... ja men tänk er själva att få en HEL helg  till att pyssla med något som jag tycker är jättekul tillsammans med de människor som betyder så mycket för mig, kan ju omöjligt bli bättre. Såklart saknade jag mina älskade ungar och min underbara make, men jag njöt nästan av att få sakna dem lite för det är ju inte så ofta jag åker ifrån dem.



Mina underbara bästa vänner Mari och Åsa, ni är fantastiska, ni betyder såå otroligt mycket för mig! /Puss
Min fina vän Mari lämnade familjen hemma en stund bara för min skull och kom och kramade mig.



Många LO´s bidde det under lördagen och en del vin också såklart. På kvällen tog Åsa och jag en promenad till Ica Maxi för att inhandla lite mjölk och andra nödvändigheter. Jag hittade även lite bra julklapps böcker till mina barn. Under tiden fixade Helena en varsin nacho tallrik åt oss, man måste ju äta också.



Hela sträcker ut sig intill helgens skapade alster.... vill ni kika  närmare på Helenas fantastisk fina LO´s så kolla hennes blogg.

Syster och jag hann även med lite pyssel på söndagen, men på em var det dessvärre tid för mig att packa ihop resväskan igen för att fara hem till familjen i Belgien. Det var med en stor knut i magen som jag hoppade på planet på Arlanda, usch vad fort det tog slut, varför måste det gå så snabbt när man har så roligt. Jag längtar redan till nästa gång vi får en pysselhelg ihop. Tack till er alla som gjorde denna helgen så fantastisk, särskilt till dig älskade syster, du är underbar, puss.


Min allra första LO!



Tänkte jag skulle visa min allra första LO som jag gjorde för ca ett år sedan. Ville testa att scrappa på riktigt och inte bara kort. Det blev dock bara denna på rätt länge innan jag gjorde tvåan och kom i gång på allvar. Även om jag än så länge scrappar i rätt liten skala. Hade vid detta tillfälle ännu inte fått min fotoprinter så jag tog ett kort som jag framkallat sen tidigare. Temat för LO´n är Elliots vackra blå ögon (han är ju den enda av våra barn som har blåa ögon), därav det blåa temat. Stjärnorna som sitter på fotot är en gul och en svart QC stjärna och den översta är klippt från stjärnpappret som jag sedan har limmat på en cirkel jag skurit ut från ett cardstock. Texten har jag skrivit på ett helt vanligt randigt papper. Klamrarna runt ELLIOT har jag skurit ut från cardstock för hand.

RSS 2.0