Min BROR och JAG



Dessa foton tog Daniel på lillebror och storebror förra sommaren. Är helt kär i dessa bilder så jag var ju tvungen att scrappa dem, annars har jag nog mest tänkt att använda nya foton. Ville även här ha en enkel LO då fotona är så vackra....



Så jag tänkte enkelt och valde svart att deckorera med.....
Alla deckorationerna har jag köpte på Panduro, både stora chipboards, små stickers bokstäverna och bradsen.

Fiska krabba....



Bara älskar det här fotografiet som jag tog på min familj i somras när vi fiska krabba på Koster. Kände direkt att jag ville ha en rätt opyntad LO med en enfärgad bakgrund för att mer ha fotot i fokus. Jag inspirerades av en LO i näst sista numret av Scrapping mm.



Ville på med en massa journaling och då passade ju bubblan bra. Den gjorde jag med en gammal hederlig passare och linjal. Först testade jag att måla med akrylfärg under där bubblan skulle vara, men det blev inte så bra så det gick bort.

POOLare!



Wilma och Vilgot badar fötterna i farmors pool efter flera timmars bad.
De små bilderna har jag klistrat upp på en vit pappersremsa för att de ska se ut som om de är tagna i en sån fotoautomat. Bokstäverna är chippboards som jag har ritat av och klippt ut och ritat med svart penna längs kanterna. Ettiketten är en vanlig klisteretikett från Lagerhaus (tror jag).

Lite kul att scrappa på ett svart papper....

  

Pappagris!



Mysbild på min minsting som jag tog i Leksand i somras. Vilgot höll på och hjälpte pappa att grilla middagsmaten, pappa som blev Vilgots stora favorit under semestern.

Blombuketten nere i hörnet är filtblommor, pappersbomma och en tygblomma. "Pappa" är chippboards som jag färgat med röd stämpeldyna och "gris" är filt stickers.

  

Leka TITT UT med mamma!



Det här härliga fotot har jag tagit på Vilgot när vi satt och åt sen middag på Mc Donald´s i Skärholmens centrum. Jag kämpade (som texten anger) tappert för att få Vilgot att sitta kvar i stolen..... genom att leka titt ut med happy meal kartongen. Det funkade!

Blomrankan är en mix av blommor jag klippt ut från ett papper och blommor jag har stansat ut med punch och satt dubbelt i olika färger. Titt Ut har jag ritat av från ett chipboard alfabet som jag sedan har gett en omgång med goosebumpen. Jag har försökt att återge mönstret med cirklar, blommor och gröna streck från det mönstrade pappret lite här och var i layouten. Plockade upp de lite djärva färgerna gult, orange och grönt från kortet.

   

Stunder av LYCKA!

Syster Helena och jag hade flera mysiga pysselkvällar tillsammans när jag och barnen var på besök. En av kvällarna bestämde Helena och jag att vi skulle testa att scrappa från en skiss. Jättekul... det var första gången jag scrappade utifrån en skiss. Så roligt att se hur olika de blev.... systers resultat kan ni se här: http://madebyhelena.blogg.se/2008/august/scrappat-efter-skiss.html#comment



Detta kortet tog jag på Ludvig när vi var hos farfar två veckor tidigare. Ludvig är enormt förtjust i farfars katt Morris. En av kvällarna satt han länge och gosade med Morris i famnen... som han njöt.
Jag har använt tre olika mönstrade papper av olika tillverkare men samma nyans. De grå pilarna har jag klippt ut på fri hand. "Stunder AV" är bubble stickers från Panduro och LYCKA är QC alfabet Katie.

  

Bröllopskort!



Min fina vän Therese fick sin Peter den 28:e juni. Detta kort gjorde jag till dem.

Grattis till förlovningen!

Min fantastiska vän Åsa förlovade sig med sin Anders i början av sommaren. Pysslade detta (blev dock lite höstigt i färgerna) kortet till min vän.


Bebiskort!



En kompis här i Belgien fick en liten Leia i juni.
Hjärtat som jag stämplat Leia på är ett trä hjärta. I hjärtat har jag trätt ett litet band med små babyfötter på. Skylten "en liten prinsessa" är en tygremsa jag köpt på Paprika och hjärtana på sidorna om skylten är brads.

Mina pysselungar...


Ludvig har ju alltid älskat att pyssla, långt innan jag började....

I somras tillbringade jag och alla barnen en vecka hemma hos min lillasyster Helena och hennes dotter Leia (pappa Jon var på Öland och jobbade). Guuud så mysigt vi hade. Många barn att ta hand om, tvätt, badning, matlagning och allt det där, men vi hann ändå med en massa mys, umgänge och PYSSEL. En av dagaran skulle det bli regn så då hade vi bestämt i förväg att vi skulle pyssla med barnen. De var nämligen lite avis på att jag och Helena tillbringade kvällarna med att scrappa utan dem. Sagt och gjort, vi åkte till Panduro där barnen fick välja ut lite papper och deckorationer.

Det blev en riktigt lyckad scrapping dag, vi passade på att pyssla medan Leia och Vilgot sov middag.

  
Några av Luddes alster.....


Stolt Wilma som har gjort sin allra första Layout

Moster Helena guidade Wilma när hon skulle göra sin första Layout. Motivet blev kusinen Leia såklart. Tror nog Wilma fick mersmak av detta, så jag hoppas jag får en scrapping kompis på allvar framöver. Har köpt på mig lite deckorationer på rean så de ska få scrappa på riktigt.


Kolla in så duktig hon är min tös

Även Elliot tyckte det var jättekul att pyssla. Han gjorde ett så fint kort till sin kompis Linus som vi sen postade. Gissa om Linus blev glad :-)


Stolt kille


Fina kortet till bästa kompisen...


Bokmärke....



Tänkte jag skulle pyssla några bokmärken.... bra att ha liggandes för att ges bort ihop med en bra bok. Köpte ju en laminerings maskin för ett tag sen, så jag laminerade bokmärken för att det skulle bli lite mer tåligt. Upptäckte dock att dymo bokstäverna inte tålde värmen från laminerings maskinen, men det var ju bara att sätta dit nya remsor utanpå plasten sen. Baksidan har jag inte fotat men det är ett görn papper med prickar på.... Stämplen är från min favorit... Hänglar och stänglar, pilen en är rubon.
Tjing tjing

Glad sommar fröken!



Hemma igen efter en fantastisk sommar i Sverige. Snart kanske det blir tid för lite pyssel igen.... ska bara tvätta, packa upp, plocka i ordning, leka med Vilgot, tvätta lite till, handla osv osv först.... men sen så. Så länge bjuder jag på lite pyssel jag gjorde innan sommaren och så småningom lite pyssel från veckan jag bodde hos syster Helena i somras, för då skapades en del.... (kika in på syrrans sida så får ni se hur duktig hon är www.madebyhelena.blogg.se)



Ett kort jag gjorde till Wilmas fröken på skolavslutningen. flickan, trädgårsverktygen och den lilla växten är alla stämplar från Hänglar. Glad sommar stämpeln är från Pysselmyran.

RSS 2.0